Фото: росЗМІ

Путін спробує повернути собі території в Курській області, — ISW

Російський диктатор Володимир Путін і Кремль майже напевно спробують повернути собі російську територію в Курській області, яку захопили українські війська, оскільки українська окупація російської території, що триває, стане стратегічним ударом по багаторічних зусиллях Путіна зі зміцнення спадщини російської стабільності, безпеки та геополітичного відродження. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, російська контрнаступальна операція щодо повернення території, захопленої українськими військами в Курській області, імовірніше, вимагатиме ще більше живої сили, техніки та матеріальних засобів. Російські джерела стверджують, що українські війська зміцнюють свої позиції в Курській області та будують укріплення, хоча ще зарано оцінювати, наскільки жорстко українські війська захищатимуть зайняті позиції в Росії від ймовірних російських контрнаступних операцій. Також ще зарано оцінювати, коли російські війська повністю зупинять український наступ у Курській області та захоплять ініціативу на полі бою, щоб розпочати більш масштабну контрнаступну операцію.

ЗСУ захопили територію Курської області Росії

Мапа: ISW

Українська операція в Курській області також змусила Путіна прийняти рішення про довгострокові стратегічні потреби захисту тисячокілометрового міжнародного кордону з північним сходом України, і малоймовірно, що Росія проводитиме інтенсивні контрнаступальні операції, щоб відтіснити українські війська за кордон, аби знову знехтувати міжнародну прикордонну зону і залишити її вразливою для майбутніх українських вторгнень. 

Путін, ймовірно, накаже російському військовому командуванню розглянути потреби у живій силі та матеріальних засобах для захисту міжнародного кордону, хоча неясно, як він зіставить ці потреби з російськими військовими потребами в Україні. Російським військовим доведеться розглянути потреби у живій силі та матеріальних засобах для захисту міжнародного кордону в рамках свого плану кампанії по всьому театру бойових дій, що накладе довгострокові обмеження на оперативне планування, з якими Росія раніше не стикалася.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський 17 серпня заявив, що операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2024 09:01