Фото ілюстративне. Джерело: росзМІ

Росія збільшила виробництво зброї: британська розвідка розповіла, як це вплинуло на міжнародні контракти

Російські виробники відклали контракти на продаж зброї своїм основним міжнародним партнерам. Це пов’язано з тим, що Кремль вимагає збільшувати виробництво зброї для війни проти України.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що днями у Підмосков'ї відбулася виставка зброї "Армія-2024". Зазвичай захід приваблює російських та іноземних виробників оборонної продукції, але від початку повномасштабної війни Росії проти України міжнародна відвідуваність зменшилася.

Попередніми роками ця подія проходила разом із російськими армійськими міжнародними іграми, які цього року знову скасували. Цього разу, виставку зосередили для залучення представників бізнесу з оборонної промисловості, а не на масову аудиторію.

Виставку відвідали російський диктатор Володимир Путін і міністр оборони Російської Федерації Андрій Бєлоусов, який заявив, що війна в Україні — це "збройний конфлікт між Росією та колективним Заходом". На виставці також були присутні представники з Білорусі, Ірану та Північної Кореї.

"Російські виробники зброї змушені збільшити виробництво, щоби підтримувати війну в Україні. Деякі іноземні контракти на продаж основним міжнародним партнерам відклали через необхідність забезпечувати російські сили", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Звіт британської розвідки 15 серпня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, наприкінці липня аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 13:39