Фото: Генштаб ЗСУ

Росії доведеться поповнювати обмежені запаси радянської зброї для ведення війни, — ISW

Здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, російські військові широко покладалися на відновлення запасів радянської зброї та військової техніки, щоб підтримувати темп своїх наступальних операцій в Україні для уникнення повної мобілізації російської економіки та суспільства на військові рейки, і українська влада зазначила, що наразі Росія не виробляє достатньо, щоб покрити свої поточні втрати техніки в Україні. 

Британський міжнародний інститут стратегічних досліджень (IISS) повідомив у лютому 2024 року, що Росія, ймовірно, зможе витримати втрату понад 3000 бойових броньованих машин щорічно принаймні ще два або три роки (приблизно до 2026–2027 років) шляхом відновлення радянських бойових. машин, що є на зберіганні. Російському уряду, ймовірно, доведеться додатково мобілізувати російську економіку та оборонну промисловість, якщо російські військові мають намір підтримувати свій поточний темп операцій у середньостроковій та довгостроковій перспективі, оскільки Росія виснажує свої обмежені радянські запаси, але неясно, чи зможе російська оборонна промисловість виробляти достатньо транспортних засобів, щоб витримати високий рівень втрат техніки навіть за подальшої економічної мобілізації. 

Подальша економічна мобілізація, ймовірно, буде вкрай непопулярна серед росіян, які значною мірою апатичні до війни, доки вона не вплине на їхнє повсякденне життя, і зміна політики може підірвати внутрішню підтримку війни.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що під час війни Росії проти України варто дотримуватися нероздільного підходу сили та дипломатії. Оскільки зараз відбуваються намагання зруйнувати усталений світовий порядок. При цьому Кремль не наважується відкрито запроваджувати нову хвилю мобілізації.

За даними британської розвідки, російське військове керівництво все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 07:43