Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Британські вчені попередили про "епідемію перевтоми"

Британські науковці порушили питання перевтоми серед працівників. Зокрема, кожен восьмий громадянин Великої Британії перебуває у стані постійного виснаження.

Як повідомляє MailOnline, чверть британців почуваються втомленим більшу частину дня.

"Інше опитування показало, що 55% британців описують свій стан як "підвищену втому" — фразу, яка походить зі звіту про тенденції 2023 року дослідницької фірми Mintel і пов’язана з тим, що людей оточує забагато інформації", — наголошує видання.

Зокрема, йдеться про пандемію, зростання вартості життя, енергетична криза, геополітичні заворушення та кліматичну кризу, які мають значний вплив на життя людей. Своєю чергою постійну втому можуть викликати безліч різних факторів: починаючи від проблем у побуті та способу життя до серйозних захворювань.

Так, за даними національної служби охорони здоров'я Британії, щоб уникнути перевтоми, варто спершу переконатися, що людина регулярно їсть, п’є достатню кількість води, регулярно займається спортом, достатньо спить та мінімізуєте стрес. Зокрема, потрібно зменшити кількість алкоголю, особливо перед сном й уникати кофеїну за сім годин до сну.

Також фахівці національної служби охорони здоров'я Британії зауважують, що люди повинні дозволити собі відпочити, адже відпочинок — це не розкіш. Водночас важливо з’ясувати, що підходить людині. Це може бути читання, перебування на природі, медитація, культура, садівництво, прогулянки, спілкування з друзями, ігри чи рукоділля.

Нагадаємо, раніше науковці з Вейцманівського інституту в Ізраїлі провели дослідження, яке змінило уявлення про те, як люди обирають собі друзів. Ключовим фактором є запах тіла, адже саме він відіграє значну роль у соціальних взаємодіях між людьми.

Важливо! Відповідний матеріал має винятково загальноінформаційний характер, а тому не може бути основою для встановлення діагнозу чи медичних висновків. Інформація у публікаціях на сайті заснована на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Для встановлення діагнозу або отримання медичної консультації, обов’язково зверніться до лікаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 14.10.2024 02:38