Британським коровам видали нашийники з 5G

13 КВІТНЯ 2019 19:32

Компанія Cisco Systems Inc. забезпечила корів на одній з британських ферм нашийниками з 5G. За допомогою них автоматичні доїльні пристрої будуть розпізнавати тварину, яка наближається і пускати її до доїльного апарату, повідомляє Reuters.

Перший варіант найновішого на сьогоднішній момент стандарту передачі даних 5G представили ще два роки тому. З тих пір телекомунікаційні компанії неодноразово висловлювалися про початок використання 5G.

Зараз п'ята версія стандарту передачі даних широкому користувачеві доступна тільки в деяких великих містах (в основному, в США), а надати доступ більшої частини населення планети планується протягом найближчих декількох років.

Поки що 5G, тому, в основному тестують для використання в певних цілях: наприклад, для оцінки стабільності підключення на залізниці.

Це не перший раз, коли нові технології використовуються для моніторингу життя тварин в сільському господарстві: наприклад, в 2017 році в Китаї інформацію про життя курок було зібрано за допомогою технологій розпізнавання осіб, яку потім почали завантажувати в блокчейн-базу.

Технології, 13.04.2019 19:32