Фото ілюстративне зі соцмереж

Британського мільярдера Лінча та його доньку знайшли мертвими після затоплення яхти біля берегів Сицилії

В Італії триває рятувальна операція після затоплення яхти британського мільярдера Майка Лінча біля берегів Сицилії 19 серпня. Усередині яхти знайшли тіла самого Лінча та його доньки.

Про це повідомило видання The Telegraph. Журналісти нагадали, що Лінч був одним із засновників компанії Autonomy, яку згодом купив технологічний гігант Hewlett-Packard за 11 мільярдів доларів.

Раніше The Guardian написав, що італійські рятувальники майже 40 годин шукали тіла шести зниклих безвісти. Вдалося знайти та відкрити прохід у корпусі судна, що лежить на глибині 50 метрів. На думку слідчих, тіла могли застрягнути всередині судна під час його затоплення.

У пошукових роботах рятувальникам заважає сміття, що закриває кабіну, та необхідність підійматися на поверхню через 10 хвилин.

У The Guardian також зазначили, що серед зниклих безвісти, крім Майка Лінча, перебували його донька Ханна Лінч, голова Morgan Stanley International Джонатан Блумер і його дружина Джуді, а також юрист Кліффорд Ченс Кріс Морвілло і його дружина Неда.

Як відомо, британський технологічний магнат Майк Лінч зник безвісти разом зі ще шістьма пасажирами після того, як яхта Bayesian затонула під час сильного шторму біля берегів Сицилії. Зазначалося, що на борту судна було 22 людини — 10 членів екіпажу та 12 пасажирів.

Врятувати вдалося 15 людей, серед них дружина Лінча. 35-річну британку і її однорічну дитину врятували пасажири вітрильника, який плив неподалік. Відомо, що яхта була пришвартована біля узбережжя Портічелло неподалік Палермо, коли шторм зірвав судно з якоря і затопив його.

Що відомо про Майка Лінча

Він був засновником компанії Autonomy Corporation, що спеціалізувалася на розробленні програмного забезпечення для аналізу даних. Свого часу її називали однією з найбільших ІТ-компаній у Великій Британії, яку 2011 року за 11 мільярдів доларів купила американська корпорація Hewlett-Packard.

Після цього продажу між Лінчем і американцями виникли юридичні суперечки. Техномагната звинуватили в завищенні вартості компанії, що призвело до судового процесу про шахрайство. Дійшло до того, що США вимагали його екстрадиції для подальшого розгляду справи.

Лінч — культова фігура у британській технологічній індустрії, його ще називають "британський Білл Гейтс". Таке визнання він заслужив за внесок у розвиток інноваційного програмного забезпечення.

Нагадаємо, що в грудні минулого року приблизно 61 мігрант потонув унаслідок корабельної аварії біля берегів Лівії. Серед тих, що загинули, — також жінки та діти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.08.2024 19:17