Фото ілюстративне з відкритих джерел

Понад 60 мігрантів потонули під час корабельної аварії біля Лівії

Приблизно 61 мігрант потонув унаслідок корабельної аварії біля берегів Лівії. Серед тих, що загинули, — також жінки та діти.

Про це повідомив CNN із посиланням на представництво Міжнародної організації з міграції ООН.

За її інформацією, судно вийшло з прибережного міста Зувара, яке розташоване за 60 кілометрів від кордону з Тунісом. На борту перебували близько 86 людей.

"Центральне Середземномор'я продовжує залишатися одним з найнебезпечніших міграційних маршрутів у світі", — зазначили в Організації Об’єднаних Націй.

Більшість пасажирів затонулого човна — громадяни Нігерії, Гамбії та інших африканських країн. Представники Міжнародної організації з міграції надали медичну допомогу тим, хто вижив, 25 осіб скерували до центру утримання неподалік Триполі.

Лівія є ключовим транзитним пунктом на центральному середземноморському маршруті. Десятки тисяч людей щороку намагаються перетнути лівійський кордон, а трагедії на морі не є рідкістю. Більшість тікає від внутрішніх конфліктів у пошуках кращого життя. За даними ООН, лише цього року в Центральному Середземномор'ї загинули або зникли безвісти понад 2 500 осіб.

Нагадаємо, що в жовтні в Північному морі біля німецького острова Гельголанд унаслідок зіткнення двох вантажних кораблів біля берегів Німеччини одне судно затонуло. Аварія сталася зранку у вівторок, декілька людей зникли безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.12.2023 09:13