Фото ілюстративне. Джерело: ShippingExplorer

Біля берегів Німеччини зіткнулися два вантажні кораблі, один із них затонув: є зниклі безвісти

У Північному морі біля німецького острова Гельголанд унаслідок зіткнення двох вантажних кораблів біля берегів Німеччини одне судно затонуло. Аварія сталася зранку у вівторок, 24 жовтня, досі декілька людей вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив Bild із посиланням на німецьке командування з надзвичайних ситуацій на морі. Корабель Verity, що затонув, прямував під прапором Великої Британії до британського Іммінгема.

"Зіткнення сталося близько 5 години ранку. За 12 морських миль (22 кілометри) на південний захід від архіпелагу Гельголанд зіткнулися вантажні кораблі — Polesie під прапором Багамських островів — та Verity під прапором Великої Британії. Verity в результаті затонув", — йдеться в повідомленні.

Одну людину врятували з води, декілька осіб вважаються зниклими безвісти. Пошуки зниклих тривають. Залучено велику кількість кораблів. Polesie наразі перебуває на плаву. На його борту — 22 людини.

У пошуках беруть участь рятувальні судна Hermann Marwede і Bernhard Gruben Німецького товариства порятунку потерпілих від корабельної аварії (DGzRS), аварійний буксир Nordic, лоцманське судно Wangerooge, катер водної поліції Sylt і гелікоптер Sea King ВМС Німеччини.

Нагадаємо, що на початку серпня біля узбережжя італійського острова Лампедуза потонув човен із мігрантами. В результаті аварії загинула 41 людина. За даними BBC, човен відплив з міста Сфакс в Тунісі, але перекинувся та затонув через декілька годин після відплиття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 14:41