Фото: ВВС

Біля берегів Італії затонув човен з мігрантами: 41 особа загинула

У неділю, 6 серпня, біля узбережжя італійського острова Лампедуза потонув човен з мігрантамиВ результаті аварії загинула 41 людина.

Про це пише BBC.

За даними джерела, корабель відплив з міста Сфакс в Тунісі, але перекинувся і затонув через кілька годин.

"Четверо людей, які вижили після аварії корабля, розповіли рятувальникам, що пливли на човні, на борту якого перебували в цілому 45 осіб, у тому числі троє дітей", — зазначили в ЗМІ.

Журналісти пишуть, що  влада Тунісу заявляє, що Сфакс, портове місто приблизно в 130 км від Лампедузи, є точкою тяжіння для нелегальних мігрантів, які вирушають у небезпечну подорож до кращого та безпечнішого життя в Європі.

Відомо, що тих, хто вижив, підібрав мальтійський вантажний корабель і передав італійській береговій охороні. В останні дні італійські патрульні катери та благодійні групи врятували близько 2000 осіб, які прибули в Лампедузу.

Зазначається, що у неділю італійська берегова охорона повідомила про ще дві аварії корабля, в яких пропали безвісти близько 30 осіб. А в понеділок влада Тунісу заявила, що знайшла 11 тіл поблизу Сфакса.

За даними МВС Італії станом на 7 серпня, з початку року в країну морем прибуло близько 93700 нелегальних мігрантів в порівнянні з 44700 за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, 4 серпня у Польщі біля кордону зі Словаччиною зі стріляниною зупиняли автобус переповнений нелегальними мігрантамиВ автобусі виявили 28 осіб, 26 громадян Туреччини та двох — Афганістану. Зазначається, що автобус був непристосований до перевезення такої кількості людей, частина пасажирів їхала у вантажному відділенні. 12 пасажирів виявились дітьми, з них найменше — немовля віком один рік. Ймовірним місцем призначення мігрантів була Німеччина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.08.2023 15:45