Фото: PAP

У Польщі зі стріляниною зупиняли автобус переповнений нелегальними мігрантами

У Польщі біля кордону зі Словаччиною сталося переслідування зі стріляниною та ДТП. Прикордонники зупинили автобус з 28 нелегальними мігрантами.

Про це повідомляє агенція PAP.

У виданні стверджують, що польські прикордонники спробували зупинити автобус неподалік кордону зі Словаччиною. Автобус рухався трасою в напрямку Кракова.

"Після чітко поданих команд водій не зупинитися їх та почав втікати. Наздогнати та зупинити його вдалося неподалік населеного пункту Закоп’янка, що під Краковом", — йдеться у матеріалі.

Водій в'їхав у автівку прикордонників, зазначають у виданні, швидко вискочив з автобусу та втік. Правоохоронці влаштували попереджувальний вогонь в повітря. Порушника наразі шукають за допомогою дронів та службових собак. Помічника водія, громадянина Грузії, було затримано.

В автобусі виявили 28 осіб, 26 громадян Туреччини та двох — Афганістану. Зазначається, що автобус був непристосований до перевезення такої кількості людей, частина пасажирів їхала у вантажному відділенні. 12 пасажирів виявились дітьми, з них найменше — немовля віком один рік. Ймовірним місцем призначення мігрантів була Німеччина.

Нагадаємо, ситуація на кордоні Польщі та Білорусі залишається напруженою, адже групи агресивно налаштованих іноземців щодня здійснюють напади на польських прикордонників. Він зазначив, що спецслужби Білорусі не лише доставляють мігрантів до кордону Польщі, але й забезпечують їх технікою для подолання огорож, зокрема драбинами та болторізами. Для нападів на польських прикордонників вони використовують каміння, цеглу, бруківку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.08.2023 20:46