Майк Лінч. Джерело: соцмережа X

Відомий британський бізнесмен зник безвісти після того, як його яхта затонула біля Сицилії

Яхта авторитетного та впливового британського технологічного підприємця Майка Лінча затонула біля берегів Сицилії. Зараз він вважається зниклим безвісти.

Про це повідомило видання The Guardian. Журналісти посилаються на інформацію від італійської берегової охорони, яка поінформувала, що шість осіб вважаються зниклими безвісти — серед них Лінч, його донька та ще четверо осіб.

Усього на борту судна під час того, як воно потрапило у грозу, перебувало 22 людини — 10 членів екіпажу та 12 пасажирів. Берегова охорона змогла врятувати 15 осіб — серед них дружина Лінча Анджела Бакарес. Одна людина — загинула.

Відомо, що водолази працюють на глибині 50 метрів, намагаючись знайти тіла загиблих. За даними ЗМІ, 56-метрова яхта потрапила у потужний шторм біля гавані Портічелло біля Палермо.

Що відомо про Майка Лінча

Він був засновником компанії Autonomy Corporation, що спеціалізувалася на розробленні програмного забезпечення для аналізу даних. Свого часу її називали однією з найбільших ІТ-компаній у Великій Британії, яку 2011 року за 11 мільярдів доларів купила американська корпорація Hewlett-Packard.

Після цього продажу між Лінчем і американцями виникли юридичні суперечки. Техномагната звинуватили в завищенні вартості компанії, що призвело до судового процесу про шахрайство. Дійшло до того, що США вимагали його екстрадиції для подальшого розгляду справи.

Лінч — культова фігура у британській технологічній індустрії, його ще називають "британський Білл Гейтс". Таке визнання він заслужив за внесок у розвиток інноваційного програмного забезпечення.

Нагадаємо, що в грудні минулого року приблизно 61 мігрант потонув унаслідок корабельної аварії біля берегів Лівії. Серед тих, що загинули, — також жінки та діти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.08.2024 23:53