Кирило Буданов. Фото: ГУР МО

Буданов пояснив, як ЗСУ звільнятимуть Бахмут

Нещодавнє звільнення українськими військами Кліщіївки, що неподалік Бахмута на Донеччині, є дуже важливим, тому що вона розташована на пагорбі, звідки відкривається вид на решту місцевості. Наступним кроком для звільнення Бахмута є перекриття всіх шляхів постачання, які йдуть до міста.

Про це повідомив Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю theWarzone.

"Ця операція, за якою ми йдемо, дуже схожа на російську. З тією лише різницею, що вони все-таки вели ті лобові атаки на місто, які призвели до дуже великих втрат у живій силі. Ми не будемо цього робити", — заявив головний український розвідник.

Буданов додав, що ЗСУ намагатимуться спершу охопити місто, і лише після цього військові зайдуть туди.

Бої за Бахмут

Рашистам вдалося захопити Бахмут наприкінці травня цього року за рахунок найманців "Вагнера". Щоб захопити місто, РФ втратила десятки тисяч військових. Водночас ЗСУ щодня ведуть наступальні дії на Бахмутському напрямку. Нашим бійцям вдається просуватися в цьому районі. Зокрема, вдалося звільнити населені пункти Андріївка та Кліщіївка Донецької області, які є стратегічно важливими для деокупації Бахмута.

22 вересня президент України Володимир Зеленський пообіцяв звільнення Бахмута та ще двох ключових міст.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як невелике місто на Донбасі Бахмут стало цвинтарем для російської армії й чому це місто має для України історичне значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2023 02:18