Будьте уважні! Мільйони людей вмирають в результаті харчового отруєння

18 СІЧНЯ 2019 09:15

Хвороби харчового походження є серйозною загрозою здоров'ю людини і економіці. У бідних країнах і країнах із середнім рівнем розвитку збиток від наслідків отруєнь оцінюється в 100 млрд доларів на рік.

Про це нагадують у Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) напередодні першої Міжнародної конференції з безпеки харчових продуктів. Вона відбудеться 12-13 лютого в Аддіс-Абебі. У конференції візьмуть участь міністри охорони здоров'я, міністри сільського господарства, провідні вчені, а також представники споживачів, виробників і дистриб'юторів продуктів харчування. Вони визначать шляхи вирішення поточних і майбутніх проблем, що стосуються безпеки харчових продуктів в глобальному масштабі.

Експерти ВООЗ нагадують, що неякісна їжа може стати причиною майже сотень інфекційних і навіть неінфекційних захворювань, в тому числі ракових.

З огляду на глобальні масштаби цієї проблеми, в грудні 2018 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку делегати 73-й сесії Генасамблеї проголосили 7 червня Всесвітнім днем ​​безпеки харчових продуктів.

Члени Генасамблеї ООН підкреслили, що продовольча виробничо-збутова ланцюжок стала значно складнішою, і будь-які негативні інциденти, пов'язані з продовольством, можуть мати серйозні наслідки для здоров'я населення, торгівлі і економіки в усьому світі.

Члени Генасамблеї ООН нагадали, що Всесвітня організація охорони здоров'я повинна відігравати провідну роль в розробці міжнародних стандартів для харчових продуктів. Держави закликали захистити здоров'я споживачів.

Суспільство, 18.01.2019 09:15