"Будуть значні проблеми": Буданов заявив, що росіяни додатково замінували ЗАЕС (відео)

Станом на 20 червня існує певна загроза підриву Запорізької атомної електростанції. Російські окупанти додатково замінували ставок-охолоджувач на ЗАЕС.

Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Він зауважив, що через те, що росіяни знищили греблю Каховської ГЕС, вони зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС.

"ЗАЕС була додатково замінована. І найстрашніше, що був замінований охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу шляхом підриву, то велика ймовірність, що будуть значні проблеми", — сказав він.

Ситуація на ЗАЕС

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко повідомив, що на атомній електростанції немає критичної ситуації. Рівень води у ставку-охолоджувачі впав, однак його поповнюють. Він також додав, що росіяни щодня мінують нові місця та переміщують техніку на більш загрозливі напрямки, де може бути контрнаступ.

Минулого тижня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі приїхав до Запорізької області. Там він відвідав окуповану армією Російської Федерації атомну електростанцію. Раніше у МАГАТЕ озвучили ризики для Запорізької АЕС через підрив дамби на Каховському водосховищі.

Нагадаємо, російські Telegram-канали поширюють нову порцію брехні. Цього разу рашисти запустили відео, в якому натякають на те, що підірвуть Запорізьку атомну електростанцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 17:03