Фото: Джо Байден. Джерело – Офіс президента

Палата представників затвердила бюджет для уникнення "шатдауну" у США, Байден планує підписати документ

Палата представників Сполучених Штатів Америки схвалила законопроект про фінансування уряду, щоб уникнути "шатдауну". Пропозицію нового спікера Майка Джонсона підтримали на двопартійній основі: 336 голосів (з них 209 — демократи) проти 95 (93 республіканці та двоє демократів). Законопроект не передбачає додаткової допомоги для України чи Ізраїлю.

Як повідомляє CNN, документ буде підписаний президентом США Джозефом Байденом. Це станеться у разі успішного голосування Сенату.

"Двоступеневий план продовжує фінансування до 19 січня для пріоритетних сфер, включно з військовим будівництвом, справи ветеранів, транспорт, житлове будівництво та міністерство енергетики. Решта уряду — все, що не охоплено першим кроком — буде фінансуватися до 2 лютого", — йдеться у повідомленні.

Державне фінансування США закінчується 17 листопада, до цього часу новий законопроект має схвалити Сенат.

"Конгрес також має розглянути нагальні потреби національної безпеки та внутрішні потреби, включаючи фінансування Ізраїлю, України, гуманітарну допомогу, безпеку кордонів та інші важливі пріоритети, які мають підтримку обох партій", — сказав представник Білого дому.

За його словами, Байден закликав Конгрес ухвалити фінансування для Ізраїлю, України та безпеки кордонів.

Нагадаємо, 7 листопада демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни.

Водночас Сенат зобов'язався розглянути допомогу Україні та Ізраїлю вже після Дня подяки, який цього року американці відзначатимуть 23 листопада. Представники Демократичної та Республіканської партії змогли досягти згоди у цьому питанні.

Своєю чергою заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у її боротьбі з російськими загарбниками, водночас пакети допомоги зменшаться, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.11.2023 06:27