Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Стало відомо, коли Сенат США розгляне допомогу Україні та Ізраїлю: демократи й республіканці змогли домовитись

Сенат (верхня палата Конгресу Сполучених Штатів Америки) зобов'язався розглянути допомогу Україні та Ізраїлю вже після Дня подяки, який цього року американці відзначатимуть 23 листопада. Представники Демократичної та Республіканської партії змогли досягти згоди у цьому питанні.

Про це повідомив лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер, пише CNN.

Йдеться про законопроект, який передбачає виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та на захист американського кордону. За словами Шумера, він дуже хоче, аби усі ці чотири запити Джо Байдена до Конгресу були схвалені.

Водночас, пише CNN, сенатори від Республіканської партії докладають зусилля для того, аби розділити цей комбінований пакет допомоги на окремі менші законопроекти.

"Нам потрібна двопартійна підтримка для всіх чотирьох, і я збираюся наполегливо, дуже важко працювати, щоб виконати всі чотири", — відповів на це Шумер.

Нагадаємо, 7 листопада демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.11.2023 01:30