У США зробили нову заяву про допомогу Україні на тлі війни в Ізраїлі

Виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив під час прес-брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепу Ведант Пател, передає "Укрінформ"

"Ми вважаємо імперативом продовження підтримки наших партнерів в Україні, які захищають свою країну та захищають її територіальну цілісність і суверенітет. Ми також продовжуємо вірити в необхідність підтримки наших партнерів в Ізраїлі, які боронять свою безпеку і мають повне право на самозахист", — зауважив Пател.

Посадовець також позитивно оцінив заяву спікера Палати представників США Майка Джонсона, який висловився на підтримку України.

Варто зазначити, що "імператив" в юриспруденції означає "обов'язковість".

Допомога США Україні та Ізраїлю

Адміністрація президента США Джо Байдена 20 жовтня запросила у Конгресу 106 мільярдів доларів. Кошти мали витратити на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам. Найбільша частка фінансування, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме для України.

Республіканець Майк Джонсон, якого обрали спікером Палати представників Конгресу США, заявляв, що Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, а не разом, як передбачав запит адміністрації Байдена.

7 листопада демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня.

Нагадаємо, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки практично вичерпали всі кошти, які були виділені для допомоги Україні. Залишилося близько чотирьох відсотків коштів, які Вашингтон ще може витратити для військової підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 07:52