Фото: Рада національної безпеки та оборони

"Це два різні процеси": Данілов пояснив різницю між мобілізацією та рекрутингом

Наразі чотири рекрутингові компанії залучені до співпраці з Міністерством оборони. Проте цей процес не замінює мобілізацію в Україні.

Таку заяву в ефірі "Українського радіо" зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За словами посадовця, мобілізація та рекрутинг є різними процесами, які не варто порівнювати. Рекрутинг — це коли особа самостійно бачить, що військовим потрібна та чи інша професія, після чого вступає до Збройних сил через рекрутингову компанію.

"Це в жодному разі не замінює мобілізацію, це два різні процеси. Це за власним бажанням. У Міноборони сьогодні вже чотири компанії, з якими співпрацює щодо рекрутингу, проте це не дорівнює процесу мобілізації. Це два різні процеси", — резюмував Олексій Данілов.

Нагадаємо, 19 грудня на прес-конференції за підсумками року президент Володимир Зеленський заявив, що  в Україні разом з мобілізацією повинна проводитися демобілізація військових, які уже відслужили на фронті. Понад 400 тисяч українських воїнів заслуговують на відпочинок. Також Зеленський додав, що на одній зі Ставок верховного головнокомандувача звучала пропозиція стосовно того, що треба набрати у військо від 450 до 500 тисяч людей.

Раніше Олексій Данілов пояснив заяви президента Володимира Зеленського щодо мобілізації 500 тисяч осіб. За його словами, Україні варто мати додаткових військових, але це не означає, що додаткова мобілізація має відбутися протягом місяця-двох.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 11:11