Михайло Подоляк. Джерело: president.gov.ua

"Це катастрофічна помилка": у Зеленського відповіли на пораду Ілона Маска пожертвувати цілісністю України

Американський мільярдер Ілон Маск помиляється у своїх міркуваннях про те, що Україну необхідно схиляти до припинення вогню та миру з Росією. Насправді це призведе до нової великої війни.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Telegram-каналі.

"Сказавши "А", правильно визначивши першопричину хаосу, що насувається, важливо розуміти, що насправді буде далі. І як цей жах зупинити… Ілон Маск, до речі, має рацію, коли каже про те, що російська агресія в Україні має загальнолюдський, цивілізаційний характер у своїй руйнівності. Однак він (і не лише) робить, на мій погляд, принципову помилку у своїх подальших міркуваннях. Маск вважає, що "здача України" під ніж обов'язкового масштабного російського геноциду приведе нас до кінця війни та "вічного миру". Це катастрофічна помилка", — зазначив він.

За його словами, відмова від підтримки України точно не припинить війну, але неминуче призведе до різкого примноження конфліктів у всьому світі, кінця епохи міжнародного права, краху міжнародної економіки й тріумфу сил зла.

"Правил більше не буде. Передбачуваність і договороздатність остаточно помруть. Апетити агресорів зростатимуть, терористичні угруповання отримуватимуть дедалі більше інвестицій у межах Осі зла. Все це закінчиться Великою війною на різних континентах, у якій, імовірно, в такому разі вже доведеться брати участь і громадянам Америки", — наголосив Подоляк.

Він додав, що на кожному з нас зараз лежить велика відповідальність за те, яким буде світ завтра.

"Відповідальність лежить на тому, який сигнал ми транслюємо сьогодні. Будь-які сумніви стають живильним середовищем для агресорів, хвилюючи їхні свідомості думками про слабкість Західного світу. Відлуння цих сумнівів ми бачили в Ізраїлі. Не дайте сумнівам убити надію…" — підсумував Михайло Подоляк.

Нагадаємо, що американський бізнесмен Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про війну в Україні. Він закликав до "припинення вогню" та назвав бойові дії в нашій державі "безнадійною ситуацією". Він вважає, що потрібно знайти мир в Україні та відновити нормальні відносини з Росією. Мільярдер також заявив, що США буквально "вступають до Третьої світової війни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 16:57