Фото: uainfo.org

Скандальний мем про Зеленського: у Раді та Офісі президента відреагували на цинізм Маска

Американський винахідник, мільярдер Ілон Маск опублікував мем з президентом України Володимиром Зеленським щодо військової допомоги США. В Офісі президента розкритикували цинічний пост Маска та наголосили, що будь-яка підтримка Росії зараз є прямою інвестицією у війну та геноцидом українського народу.

Відповідну заяву зробив радник керівник Офісу президента Михайло Подоляк.

"Будь-яке підтримування Росії сьогодні — це прямі інвестиції у війну, геноцид, убивство вільного світу, ескалацію та право на безкарність. Будь-яке мовчання чи іронізування над Україною сьогодні  це безумовне заохочення російської пропаганди, яка виправдовує масове насильство та руйнування",  написав він у Telegram.

За словами Подоляка, на жаль, не всі значущі медійні фігури, які перебувають за тисячі кілометрів від епіцентру війни, здатні усвідомити, що таке щоденні бомбардування та крики дітей, які втрачають своїх батьків.

"Іноді краще мовчати, правда ж Ілоне Маску?"  додав радник голови ОП.

Водночас спікер українського парламенту Руслан Стефанчук також відреагував на допис Маска. Свій коментар Стефанчук опублікував прямо під скандальним мемом.

"Той випадок, коли чувак намагався підкорити космос, але щось пішло не так і через п'ять хвилин він був по вуха у лайні",  написав Стефанчук.

Стефанчук мем про Зеленського

Скріншот

Нагадаємо, раніше соцмережу X Ілона Маска назвали найбільшим джерелом поширення дезінформації у ЄС. Зокрема, Віце-президентка Європейської комісії Вера Йоурова заявила, що соцмережа Маска є платформою з найбільшим відсотком публікацій з неправдивою інформацією або відвертою дезінформацією. При цьому суб’єкти дезінформації мають значно більше підписників, ніж інші, які не використовують дезінформацію.

Додамо, американський мільярдер Ілон Маск заявив, що користувачам X (Twitter) доведеться платити за доступ до соцмережі. За словами власника соцмережі, платний доступ — єдиний спосіб протистояти ботам і наразі компанія шукає дешевші варіанти для користувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2023 12:42