"Це марафон, а не спринт": у Пентагоні оцінили контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ Сил оборони на фронті триває, оцінювати зараз його результати недоречно. Про це кажуть у США, аналізуючи ситуацію на фронті в Україні.

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

"Ми з самого початку говорили, що це буде дуже важка операція та важка боротьба для них. Це марафон, а не спринт. Тож не повинно бути жодних ілюзій щодо цього факту", — наголосив він.

Райдер додав, що по всій лінії фронту тривають бої, в результаті яких ЗСУ впевнено рухаються вперед. При цьому у Пентагоні зазначають: якщо українська армія не досягне успіху у війні, то наслідки торкнуться всього світу, зокрема Європи.

Речник Пентагону сказав, що бої зазвичай є мінливими та непередбачуваними.

"Кожен, хто вивчає історію, знає, що битва не закінчена, поки вона не завершиться. Так що я не збираюся підбивати підсумки в середині бою. Знову ж таки, це було б недоречно. Що ми збираємося зробити, то це продовжувати підтримувати їх стільки, скільки потрібно", — резюмував американський генерал.

Додамо, напередодні у США також поділились оцінкою ситуації на фронті в Україні. Вважають, що попри те, що на полі бою відбуваються загострення у різних точках, українські захисники поступово відвойовують територію від загарбників. За словами радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, попри постійні атаки з боку російських військ, Сили оборони досягають успіхів на Півдні України.

Нагадаємо, раніше у США заявили, що військові Збройних сил України в ході контрнаступальних дій на фронті змінили тактику ведення війни. Зокрема, відмовившись від тактики Сполучених штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 23.08.2023 10:59