Фото: Денис Малюська\Facebook

"Це не ноу-хау": Малюська зробив заяву щодо пунктів Конвенції з прав людини

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна у квітні не зупинила дію норм Конвенції про захист прав людини. Навпаки було переглянуто та скорочено перелік застережень щодо обмеження певного набору прав.

Зауважимо, днями у ЗМІ з'явилася інформація, що нібито Україна подала заявку до Ради Європи про часткове призупинення дії в країні деяких пунктів Європейської конвенції з прав і свобод людини у зв'язку з воєнним станом. Йшлося, зокрема, про скасування права розпоряджатися своїм майном.

На своїй сторінці у Facebook Малюська пояснив, що Україна одразу після запровадження воєнного стану в лютому 2022 року надсилала до Ради Європи повідомлення про застосування обмежень певних прав людини — це частина міжнародних зобовʼязань. До того ж такі повідомлення Україна надсилала ще з 2015 року. Це стандартна процедура для всіх країн, які перебувають у стані війни.

"Це не ноу-хау — так чинять усі країни, які ведуть війну (крім Росії звісно, у них з правами людини завжди погано). А у квітні 2024 року ми вчергове уточнили перелік чинних обмежень і зменшили його", — наголосив Малюська.

Міністр також додав, що періодичний перегляд наших повідомлень та можливих обмежень — теж наші міжнародні зобовʼязання.

"Ще раз: Україна у квітні не призупинила захист, а якраз навпаки — переглянула та забрала застереження щодо обмеження певного набору прав", — наголосив міністр.

Нагадаємо, в лютому воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили ще на 90 діб. Тож вони тепер триватимуть до 13 травня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.04.2024 19:57