Фото: Денис Малюська. Джерело – Мін'юст

Малюська назвав платні камери в СІЗО шалено популярними: яка вартість перебування в них

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що платні камери в СІЗО мають великий попит й наразі вільних місць немає. З огляду на це виникає потреба у відкритті ще одного ізолятора.

Про це посадовець сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

Малюська вважає, що ініціатива щодо впровадження платних камер себе прекрасно зарекомендувала, оскільки вільних місць в них зараз немає.

"Прекрасно працює (ініціатива, ред.). Вільних місць немає. Платні камери користуються в Києві шаленою популярністю. Я думаю, що якби ми вдвічі більше запровадили цих платних камер, все одно були б зайняті всі", сказав міністр.

Водночас за його словами, криміногенна ситуація в Україні погіршується, тому питання розширення проекту з VIP-камерами є актуальним.

"Реально, в мене нема куди людей дівати, нам треба друге СІЗО в Києві. Це насправді актуальне питання. Це дуже і дуже складна ситуація, і, за прогнозами правоохоронців, вона буде лише погіршуватись, бо у нас кримінальна ситуація погіршується. А щодо фінансів, платні камери швидко окупилися. Тому це прекрасний бізнес-проект", наголосив Малюська.

Додамо, зданими сервісу онлайн-бронювання покращених камер, у Київському СІЗО така послуга коштує дві тисячі гривень на добу, вісім тисяч на тиждень, 12 тисяч на місяць.

Загалом, платні камери в українських слідчих ізоляторах за кілька років існування проекту принесли до державного бюджету майже 25 мільйонів гривень. За додаткову плату заарештовані мають можливість покращити умови свого утримання: VIP-камери більш просторі, в них є телевізор, мікрохвильовка, холодильник, чайник, душ та інші зручності. 

Нагадаємо, згідно з новим законопроектом про мобілізацію, до лав Збройних сил дозволяється залучати засуджених за їхнім бажанням. Проте Міністерство юстиції пропонує більш радикальні кроки, наголошуючи, що захист держави є обов’язком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.03.2024 16:27