Фото: "Суспільне"

"Це пробиває чергове дно": МЗС відреагувало на сюжет французького телеканалу про окупантів

Журналісти французького телеканалу TF1 зробили репортаж з позицій російських військових на тимчасово окупованій території України. У репортажі можна побачити кадри дороги до російських позицій, а також відео зсередини бліндажів.

Міністерство закордонних справ вже відреагували на такий вчинок. Там заявили, що французькі журналісти "пробили чергове дно". Про це у Twitter написав речник українського МЗС Олег Ніколенко.

"Репортаж TF1Info про те, що російські війська планують знищити ще більше міст на окупованих територіях України, пробиває нове дно журналістики", — написав Ніколенко.

Він заявив, що журналісти з Франції у своєму сюжеті намагаються показати "міць російської армії", чим паплюжать памʼять тих людей, яких вбили російські агресори.

Крім того, Ніколенко додав, що журналісти з Франції незаконно перетнули кордон України й потрапили на окуповані території.

Зазначимо, що це не вперше журналісти французького телеканалу TF1 потрапляють у схожий скандал. У лютому торік вони потрапили на Донбас, перетнувши російський кордон. Знімальна група записала інтерв'ю з ватажком терористичної організації "ДНР" Денисом Пушиліним. 

Нагадаємо, речник президента Південно-Африканської Республіки Вінсент Магвенья заявив, що їхня делегація нібито не чула ні сирен, ні вибухів у Києві під час свого візиту. Сам очільник ПАР Сиріл Рамафоса пізніше підтвердив, що звуки вибухів у столиці все ж були.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 18.06.2023 02:28