Фото: Офіс президента України

"Це самознищення": Зеленський розкритикував бездіяльність міжнародних організацій після підриву Каховської ГЕС

Президент Володимир Зеленський повідомив, що після підриву Каховської гідроелектростанції російські терористи намагаються ще погіршити ситуацію. Роблять вони це абсолютно свідомо. На окупованій території вкрай важливою є зараз присутність міжнародних організацій.

Про це він заявив у відеозверненні в ніч на 9 червня.

Зеленський розкритикував Міжнародний Червоний Хрест за відсутність у зоні лиха на окупованій території. Він назвав це "самознищенням".

"І очевидно, що відсутність деяких міжнародних організацій у зоні лиха зараз саме на окупованій території – того ж таки Міжнародного Червоного Хреста, – відсутність їхньої допомоги нашим людям на окупованій території для таких організацій, мені здається, це неправильно і є просто самознищенням", — наголосив він.

Президент додав, що росіяни повністю кинули напризволяще людей на лівобережній частині Херсонщини. Там уже другу добу лише розширюється катастрофа. Зеленський назвав це також абсолютно свідомим вибором російського керівництва.

Вже відомо, що Організація Об'єднаних Націй негайно сформує в Запоріжжі та Херсоні групи, які направлять на постраждалі окуповані території лівобережжя для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей. Однак це відбудеться лише за умови забезпечення Росією безпечного проїзду на окуповані території.

Нагадаємо, 6 червня Радбез ООН збирався на прохання України через підрив російськими терористами дамби Каховської гідроелектростанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 02:18