Колаж: "Енергоатом"

"Це ядерний тероризм": в "Енергоатомі" пояснили появу російських "шахедів" біля Південноукраїнської АЕС

У понеділок, 7 жовтня, російські безпілотники знову пролітали біля Південноукраїнської атомної електростанції. Збільшення таких випадків може свідчити про підготовку Росії до ударів по ядерній інфраструктурі України.

Такий висновок зробили в українській компанії "Енергоатом". Там зазначили, що в ніч із 6 на 7 жовтня два російських БпЛА зафіксовано поруч із промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об'єктів складала менш як 10 кілометрів.

"Випадки фіксації російських БпЛА за останній час суттєво збільшилися, що може свідчити про підготовку Росії до ударів по українській ядерній інфраструктурі", — йдеться в повідомленні.

"Енергоатом" надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

"Країна-агресорка робить ці кроки, абсолютно усвідомлюючи можливі наслідки. Це ядерний тероризм і залякування всього світу радіаційною аварією", — наголосив керівник "Енергоатома" Петро Котін.

Нагадаємо, що в перші дні жовтня Росія атакувала підстанцію та знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької атомної електростанції. Тоді в Міністерстві енергетики України назвали це черговим актом ядерного тероризму російських загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 18:13