Російський "Шахед" пролетів на критично низькій висоті біля Рівненської АЕС, — "Енергоатом"

Вночі 25 вересня було зафіксовано черговий проліт російського ударного безпілотника на критично низькій висоті неподалік від промислового майданчика Рівненської атомної електростанції.

Про це повідомив "Енергоатом".

"Вчергове російські війська несуть загрозу ядерній безпеці українських АЕС. Про кожен такий факт Енергоатом інформує відповідні установи, адже ніхто не має права порушувати принципи ядерної та радіаційної безпеки", — наголосили у компанії.

Там також зауважили, що енергетичний терор — одна із ворожих тактик ведення війни. Однак він має бути якнайшвидше припинений. 

Зауважимо, вночі 22 вересня біля майданчика Хмельницької атомної електростанції також був зафіксований проліт ударного безпілотника. 

Загроза обстрілів АЕС: що відомо

21 вересня очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга із посиланням на дані української розвідки заявив, що країна-агресорка Росія готує удари по відкритих розподільчих пристроях АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак також підтвердив, що Кремль веде підготовку до ударів по ядерній енергетиці України напередодні зими.

Президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН зі свого боку наголосив, що цієї осені російські терористи можуть атакувати українські атомні електростанції. Вони зроблять їх своїми мішенями для того, щоби завдати ще одного удару по енергетичній системі України. Наразі у зоні ризику перебувають три АЕС.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у разі російської атаки на атомні електростанції України його держава має негайно втрутитися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2024 12:59