Уламок дрона. Фото ілюстративне. Джерело ДПСУ

У Румунії знову знайшли уламок російського дрона

У вівторок, 24 вересня, навпроти українського Ізмаїла на території румунської громади, що розташована на узбережжі Дунаю, вкотре виявили уламки ударного безпілотника типу "Шахед". Їх відправили на подальшу експертизу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Румунії. У відомстві зазначили, що військові здійснювали обстеження території в пошуках можливих фрагментів безпілотників, які могли впасти там протягом останніх тижнів під час російських повітряних атак на українські порти на Дунаї.

У вівторок, 24 вересня, фахівці обстежили територію довкола селища Плауру, звідки надійшли повідомлення про можливі уламки безпілотника за межами заселеної території. Їх вилучили та відправляють на подальшу експертизу.

Карта Румунії

Джерело: GoogleMaps

Знахідку вважають уламками іранського безпілотника "Шахед", який Російська Федерація використовує під назвою "Герань-2". Міністерство оборони Румунії засудило обстріли Росією української цивільної інфраструктури та наголосило, що це суперечить нормам міжнародного права.

Як відомо, це не перша подібна знахідка на румунському березі Дунаю. Такі ж знахідки неодноразово виявляли в літні місяці, а також у вересні.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що Україна наполягає, аби Румунія збивала російські ударні безпілотники, які загрожують її території. Керівництво НАТО має різко відреагувати на вторгнення "шахедів" у повітряний простір союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.09.2024 18:28