Фото: соцмережа X Анджела Тілвера

Україна закликала Румунію збивати російські "шахеди", що загрожують її території

Україна наполягає на тому, щоб Румунія збивала російські ударні безпілотники, які загрожують її території. Керівництво НАТО має різко відреагувати на вторгнення "шахедів" у повітряний простір союзників.

Про це повідомляє FAZ.

Міністр оборони Румунії Анджел Тілвар вимагає від Північноатлантичного альянсу вжити "рішучих скоординованих" заходів у відповідь на вторгнення БпЛА Росії у повітряний простір країн-членів НАТО.

У цьому контексті міністр закордонних справ України Андрій Сибіга попросив міністра оборони Румунії Анджела Тілвара у Бухаресті збивати над українським небом російські безпілотники.

Виправлено: раніше видання FAZ заявило, що Румунія наполягає на тому, щоб Україна збивала російські ударні безпілотники, які летять на її територію, однак це була помилка й насправді йшлося про прохання Андрія Сибіги. TrueUA перепрошує у своїх читачів за публікацію недоречного перекладу.

Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Також 26 серпня, під час масованої ракетної атаки російських окупантів, повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. Пошуки дрона тривали декілька днів, але жодних слідів виявлено не було.

За даними Центру протидії дезінформації, російські ударні безпілотники все частіше залітають у повітряний простір країн НАТО. Таким чином ворог намагається дестабілізувати ситуацію у світі та налякати населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 17:15