Фото: Мілітарний

Чому російські безпілотники часто залітають у повітряний простір країн НАТО: пояснення аналітиків

Російські ударні безпілотники все частіше залітають у повітряний простір країн НАТО. Таким чином ворог намагається дестабілізувати ситуацію у світі та налякати населення.

Про це повідомляє прес-служба Центру протидії дезінформації.

За даними аналітиків, російські БпЛА все частіше порушують повітряний простір кількох країн НАТО. Зокрема, 8 вересня ворожий безпілотник залетів на територію Румунії. У декількох приморських регіонах було оголошено підвищену небезпеку. У цей же день повітряна ціль агресора вперше порушила повітряний простір Латвії та впала на території країни.

Також була виявлена група безпілотників у ніч на 9 вересня на території Швеції, через що найбільший аеропорт "Арланда" призупинив рейси. Летовище закрили на півтори години, а п'ять літаків були змушені приземлитися в інших аеропортах.

Аналітики пояснюють, що такими провокаціями кремль намагається дестабілізувати ситуацію в країнах НАТО та залякувати населення цих країн загрозою прямого збройного конфлікту з Росією.

"Страх, як вважають у кремлі, має перешкоджати наданню військової допомоги Україні. У Росії також розраховують на відсутність жорсткої відповіді від НАТО, що має підсилити наратив кремля про "слабкий Захід" та допоможе РФ посилювати свою пропаганду серед європейців", — зазначили в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Також 26 серпня, під час масованої ракетної атаки російських окупантів, повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. Пошуки дрона тривали декілька днів, але жодних слідів виявлено не було.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.09.2024 16:54