Фото: "Мілітарний"

Російський "Шахед" залетів на територію Польщі: військові відзвітували про результати пошуку

Польська армія завершила пошук дрона, який 26 серпня пролетів над частиною Люблінського воєводства з боку України. Жодних слідів цього раніше невідомого летючого об'єкта виявлено не було.

Про це повідомляє RMF FM.

"Обшук території завершився у середу ввечері. Об'єкт не знайдено. Ми незабаром опублікуємо заяву", — сказала майор Єва Злотницька, заступник прес-секретаря Оперативного командування збройних сил.

Військові обшукували околиці Томашува-Любельського та Замосца щодня протягом 10 днів. Бійці 19-ї Бузької бригади територіальної оборони та другої Люблінської бригади територіальної оборони за підтримки кінних підрозділів та безпілотних літальних апаратів обшукали територію понад 200 квадратних кілометрів.

Район також обшукали з використанням військових гелікоптерів. Підтримку солдатам надали мисливці польського мисливського товариства.

Нагадаємо, об'єкт, швидше за все, російський безпілотник "Шахед" залетів до Польщі під час масованої атаки на Україну. Він пробув у повітряному просторі країни 33 хвилини, а потім зник із радарів.

Військові не виключають, що об'єкт міг не впасти у Польщі, а пролетів далі або повернув назад, але системи радіолокації не змогли це помітити.

Обстріл Львова 4 вересня: що відомо

Вночі 4 вересня війська країни-агресорки атакували Львів. Військові фіксували ударні безпілотники на території міста кілька разів. На світанку ворог випустив у напрямку регіону ракети. У Львові пролунала серія вибухів — зокрема, їх чули о 05:42 та 05:47.

Внаслідок ворожого обстрілу постраждали 53 місцевих мешканців, серед яких — діти. Загинули сім осіб. Надзвичайники врятували 12 людей.

Крім того, у місті пошкоджені будинки, школи та обласний Центр спортивної медицини та реабілітації. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. 

Загалом, через російський обстріл у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. До ліквідації наслідків залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки.

У Львові 5 вересня оголошено День жалоби за загиблими внаслідок сьогоднішньої російської атаки по місту. Мер Львова Андрій Садовий оприлюднив список імен усіх львів'ян, яких вбила Росія.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 5 вересня, у повітряний простір Білорусі залетіло не менше восьми російських "шахедів". Водночас протиповітряна оборона знищила щонайменше два безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 17:59