Фото: ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

За ніч до Білорусі залетіло щонайменше вісім "шахедів", які атакували Україну, — "Гаюн"

У ніч на четвер, 5 вересня, у повітряний простір Білорусі залетіло не менше восьми російських "шахедів". Водночас протиповітряна оборона знищила щонайменше два безпілотники.

Як повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн", перша група дронів залетіла у білоруський повітряний дрон близько першої години ночі та рухалась курсом на Гомель.

"О 01:34 і 01:36 ночі протиповітряна оборона РФ спрацювала по "шахедах", збивши як мінімум один з них — жителі Гомеля чули вибухи й бачили в небі шахед, який падав та горів. Про роботу російської ППО вночі писали пропагандистські ресурси", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що дрон упав на цегляну будівлю складу в Гомелі по восьмому провулку Ілліча, внаслідок чого склад спалахнув. Зазначається, що під час роботи ППО по дронах у Гомелі не вмикали сирени повітряної тривоги. Надалі російські дрони продовжували заходити у повітряний простір Білорусі.

Їх проліт на територію Білорусі фіксували о 02:28, 03:10, 06:47, 06:56 та о 07:54. Так, частина цих дронів повернулася в Україну, інші ж йшли вглиб території Білорусі курсами на міста Мозир, Хойники та Брагін.

Дрони над Білоруссю

Інфографіка: "Беларускі Гаюн"

Зазначається, що впродовж усієї ночі у небі над Гомельською областю літали білоруські винищувачі, які вилетіли з аеродрому у Барановичах та запускали ракети, намагаючись збити "шахеди". Близько 02:30 над Хойникським районом було чути кілька запусків ракет та збиття дрона.

"З восьми безпілотнків, які залетіли до Білорусі вночі 05.09.2024, два "шахеди" було збито над Гомельським та Хойникським районами, шість, що залишилися, повернулися в Україну та зникли безвісти. Це вже другий зафіксований випадок бойової роботи винищувачів військово-повітряних сил Республіки Білорусь по безпілотниках, запущених збройними силами Російської Федерації", — зазначили у "Беларускі Гаюн".

Нагадаємо, 21 серпня російський ударний дрон-камікадзе типу "Шахед" також залетів на територію Білорусі під час атаки на Україну. Безпілотник перетнув повітряний простір Білорусі близько 08:40 з боку Чернігівської області України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 13:51