Фото ілюстративне. Джерело: "Беларускі Гаюн"

У Білорусі вперше застосували авіацію для збиття "Шахеда"

У ніч на 29 серпня в Білорусі вперше застосували авіацію для збиття "Шахеда". Військово-повітряні сили країни протягом 20 хвилин полювали за безпілотником, який мав атакувати українську територію.

Про це повідомляє моніторинговий канал "Беларускі Гаюн".

Як зазначає джерело, сьогодні вночі під час чергової атаки РФ по Україні один із "Шахедів" знову залетів на територію Білорусі в Єльському районі. Це сталося о 03:30.

За даними "Беларускі Гаюн", після заходу "Шахеда" в повітряний простір Білорусі винищувач країни близько 20 хвилин ганявся за порушником, а в районі 03:55 в Єльському районі Гомельської області чули не менше двох вибухів і спостерігали яскравий спалах у небі.

"Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС РБ спробував знищити реальну військову ціль у небі — російський дрон-камікадзе типу "Шахед", — додав моніторинговий канал.

Зауважимо, упродовж липня в повітряний простір Білорусі залітали дев’ять російських БпЛА типу Shahed-131/136, які запускалися під час ракетних ударів по території України. Один із них вибухнув, інший — зник.

Нагадаємо, 21 серпня російський ударний дрон-камікадзе типу "Шахед" знову залетів на територію Білорусі під час атаки на Україну.

Раніше повідомлялось, що у ніч на четвер, 29 серпня, російські загарбники атакували Київ ударними безпілотниками типу "Шахед". Усі ворожі цілі були знешкоджені протиповітряною обороною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2024 10:17