Фото: ДСНС

На Київщині за допомогою дрона врятували підлітка, який застряг у болоті

У Київській області співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій за допомогою дрона врятували 12-річного хлопчика, який заблукав та застряг у болоті.

Як повідомляє прес-центр ДСНС, хлопець на ім'я Олег сам зателефонував до диспетчерської служби й розповів, що понад три години блукає по болоту і не може знайти вихід.

Зазначається, що на допомогу підлітку терміново виїхали рятувальники. Водночас весь час з Олегом підтримували телефонний зв’язок, підбадьорювали його та намагалися зорієнтувати на місцевості. 

"Виявилося, що болотиста територія повністю заросла височенним очеретом і кущами. Підняли дрон. Спочатку намагались привернути увагу хлопця сиренами пожежного авто, але він їх не чув. Після декількох марних спроб дрон все ж таки знайшов Олега і завис над ним", — йдеться у повідомленні.

Рятувальники наголошують, що хлопчина, який на той момент вже по пояс застряг в багнюці й не міг рухатися, тримався мужньо та навіть намагався допомагати у своїх пошуках. Співробітники ДСНС пішли по болоту за дроном, який вказував їм місце, де застряг підліток.

Врятували підлітка

Фото: ДСНС

Коли рятувальники вивели підлітка на тверду поверхню, він сильно змерз та був весь покусаний ґедзями та п’явками, а його ноги порізало очеретом. Зокрема, одяг та взуття Олега затягнуло у болото, але він тримався мужньо та намагався з погляду науки розповісти співробітникам служби порятунку, чому ж він опинився в болоті. 

"Проте сили у малого вже не було. І тоді рятувальники його по черзі понесли на собі. На суходолі підлітка чекали батько та медична допомога, яка знадобилась і мандрівнику й одному з рятувальників", — зауважили у прес-службі.

Нагадаємо, раніше прес-служба Національної поліції України повідомляла, що у Кам'янському районі Дніпропетровської області правоохоронці врятували 11-річного хлопчика, який з цікавості заліз у технічний колодязь, а вибратися не зміг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.08.2024 14:04