Фото: Офіс президента

"Час позбавити Росію права вето": у Зеленського закликали виключити країну-агресорку з ООН

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав Організацію Об'єднаних Націй позбавити Росію права вето й виключити з Ради Безпеки ООН.

Про це він написав у Twitter.

За словами посадовця, Росія не лише стала покровителем терористичних угруповань і воєнних злочинців по всьому світу, а й продовжує займатися інтоксикацією міжнародних організацій. 

"Уже зрозуміло: Кремль перетворив вето в Раді Безпеки ООН на інструмент торгівлі з країнами зі специфічними режимами та патологічною схильністю до воєнних злочинів", — зазначив Подоляк.

Радник голови ОП зауважив, що на сьогодні кожен, хто хоче вчинити теракт, закупити ракетні технології в обхід санкцій, продати сировину в зону конфліктів, знає, що може знайти підтримку в Росії, а будь-яка реакція ООН тим часом буде миттєво заблокована.

"Органи глобальної безпеки мають бути очищені. Перший крок уже давно перезрів — час нарешті позбавити Росію права вето й виключити з Ради Безпеки ООН", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що Україна не сяде за стіл переговорів із країною-агресоркою до тих пір, поки Росія не виведе свої війська. Наразі жодні перемовини із РФ неможливі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2023 20:59