Фото: Pixabay

Частина пенсіонерів може залишитися без виплат: у чому причина

В Україні частина пенсіонерів може залишитися без грошових виплат. Зокрема, у деяких випадках громадянам, які працюють пенсія не виплачуватиметься. Йдеться про тих українців, які вийшли на пенсію за вислугою років.

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Тобто, якщо громадянин України влаштувався на роботу за своєю спеціальністю, що дає право вийти на пенсію за вислугу років, то на період роботи виплати припиняються. Наприклад, вчитель, який вийшов на пенсію за вислугу років, він буде позбавлений виплат. Після звільнення з посади кошти будуть виплачуватися.

Проте, якщо громадянин влаштовується на роботу за іншою спеціальністю, яка не дає права вийти на пенсію за вислугу років, то він продовжуватиме отримувати гроші.

"Я колишній учитель, отримую пенсію за вислугу років. Зараз влаштувалася у загальноосвітній школі на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи маю я право у період роботи на виплату пенсії?" — поставила ПФУ питання пенсіонерка.

У Пенсійному фонді України на це питання відповіли ствердно.

"У вашому випадку робота на посаді асистента вчителя у загальноосвітньому навчальному закладі не дає права на призначення пенсії за вислугу років. Отже, у період роботи на зазначеній посаді призначена пенсія за вислугу років не виплачується", — пояснили у прес-службі.

Нагадаємо, пенсіонери, за якими немає кому доглядати, можуть розраховувати на грошову допомогу від держави. Проте отримати надбавку до пенсії можуть не усі, а лише ті, хто відповідають певним критеріям.

Додамо, що деякі категорії громадян в Україні можуть вийти на пенсію достроково. Однак для цього потрібно відповідати певним вимогам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.12.2023 14:59