Фото: Instagram Мбаппе

Відомий французький клуб можуть виключити з Ліги чемпіонів: у чому причина

Відомий французький клуб ПСЖ можуть виключити з цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів. Це пов'язано з заборгованістю клубу перед колишнім гравцем команди французом Кіліаном Мбаппе.

Як повідомляє видання Le Monde, 25-річний форвард звернувся до юридичної комісії Професійної футбольної ліги Франції та УЄФА через Французьку футбольну федерацію з вимогою змусити свій колишній клуб заплатити йому 55 мільйонів євро.

Майже через два місяці після закінчення контракту в Парижі гравець все ще веде суперечку зі своїм колишнім клубом і його основним акціонером Qatar Sports Investments, від яких він марно вимагає виплати гроші. 

"Ця сума містить останню третину підписного бонусу, а саме 36 мільйонів євро брутто, які гравець повинен був отримати в лютому, плюс зарплату за останні три місяці за його контрактом, а також "етичний бонус" за ці три місяці", — наголошує видання.

Зазначається, що через це Ліга 1 має право заблокувати трансфери для клубу, а УЄФА забрати у парижан клубну ліцензію та виключити команду з цього розіграшу Ліги чемпіонів.

Варто додати, що французький нападник цього літа підписав з "Реалом" контракт, який діятиме до 2029 року. Так, після семи років у ПСЖ Кіліан Мбаппе ідеально почав своє нове життя у футболці мадридського "Реала". Капітан національної збірної Франції в середу, 14 серпня, забив гол у фіналі Суперкубка Європи з рахунком 2:0 над італійською "Аталантою" з Бергамо.

Нагадаємо, раніше видання The Times повідомляло, що англійському клубу "Манчестер Сіті" загрожує виключення з англійської Прем'єр-ліги через порушення фінансових правил. Зазначається, що "Манчестер Сіті" не надав повної інформації про зарплату про свого колишнього тренера Роберто Манчіні, а також повну інформацію про винагороди гравців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Спорт, 21.08.2024 02:28