Фото: Енергоатом

Черговий акт ядерного тероризму: РФ знову випустила ракети над Південноукраїнською АЕС

У суботу, 18 лютого, під час ракетної атаки над Південноукраїнською АЕС пролетіли дві російські ракети. Ракети були на небезпечно близькій відстані.

Про це повідомила прес-служба "Енергоатому".

Ворожі об'єкти летіли у напрямку Миколаївщини. Рух ракет зафіксували о 8:25 та 8:27.

"Повітряні об’єкти рухалися руслом Південного Бугу в напрямку міста Первомайськ Миколаївської області й пролетіли небезпечно близько до ядерного об'єкта", — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Енергоатомі, загроза поцілити в реактор була високою. В "Енергоатомі" зауважують, що Москва знову здійснила "акт ядерного тероризму".

Компанія звернулася до МАГАТЕ. Зокрема, з вимогою, виведення військових формувань Росії з території Запорізької станції та встановлення безпольотної зони над усіма атомними об’єктами України.

Нагадаємо, 18 лютого зранку у більшості регіонах України було оголошено повітряну тривогуМоніторингові групи й офіційні особи повідомили про запуск ракет з акваторії Чорного моря.

Через ракетну атаку в Україні розпочалися екстрені відключення світла. Зокрема, без світла наразі столиця та ще декілька областей.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що під час ракетного обстрілу російські терористи випусти по території України чотири крилаті ракети "Калібр". Дві з них вдалося збити.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що російські загарбники до річниці повномасштабного вторгнення в Україну намагаються скорочувати проміжки між ракетними обстрілами міст. Це такий спосіб ворога терору українців, а також виснаження засобів протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 12:33