Фото: АрміяInform

Чи готова Україна до нових масованих обстрілів: відповідь військових

Країна-агресорка знову може повернутися до масованих обстрілів України. Проте українські військові готові протистояти ворожим повітряним цілям.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Ми не те, що готуємося — ми готові. Адже робота Повітряних сил триває впродовж всієї цієї війни. Тут без варіантів, мусимо очікувати у будь-який момент будь-якої загрози, будь-яку повітряну ціль", — зазначив Юрій Ігнат.

Також, речник зауважив, що ворог взяв паузу з ракетними атаками, ймовірно, щоб накопичити ракети.

"У них не нескінченні боєприпаси, не нескінченні ракети. Тому вони прекрасно розуміють і завдають таких поодиноких ударів. Вчора "Іскандери", сьогодні Х-59",  пояснив Ігнат. 

Окупанти накопичують ракети: у розвідці оцінили ризики масштабних обстрілів взимку

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов напередодні повідомляв, що рашисти останнім часом не застосовують масованих ракетних ударів по Україні, оскільки накопичують цей тип озброєння для атак на енергетичну інфраструктуру.

Він наголосив, що потрібно бути готовими до продовження терористичних атак ворога на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичної.

"Враховуючи те, що на певному рівні виробництво ракетних озброєнь в агресора зберігається, і останнім часом ми не бачили масованого використання ракетного озброєння, то іде певне накопичення", — заявив Юсов.

Представник ГУР нагадав, що взимку торік були масовані ракетні атаки, коли окупанти одночасно могли випустити понад 100 ракет різних типів. Тепер, на його думку, ворог такого масштабу обстріли часто повторювати не зможе, але накопичення відбувається, і Україна до цього готується.

Нагадаємо, вночі 29 жовтня російські  окупанти атакували п’ятьма ударними БпЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.10.2023 10:53