Фото: АрміяInform

Чи очікувати масованого удару авіацією РФ 24 лютого: військові оцінили загрозу

Російське командування не стягувало додаткові літаки до кордонів з Україною. Авіаційне угруповання розосереджене на 40 аеродромах у РФ та Білорусі. 

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

"Говорити, що буде якась масована атака на Київ сотнями літаків — це вже з іншої опери, зрозуміло, що цього не буде. Навіть на початку агресії ворог використовував із десяток літаків на певному напрямку: полетіли, удар зробили, втратили кілька літаків, полетіли назад", — сказав Ігнат.

За словами військового, на летовищах на початок повномасштабної агресії та зараз знаходиться однакова кількість техніки — понад 700 одиниць. Всю втрачену техніку намагаються оперативно замінити. Всі 40 летовищ, які ворог використовує для зльоту авіації, наразі — на різному віддаленні: від 200 до 700 км від українського кордону.

Ігнат нагадує, що ППО України наразі підсилена сучасними західними комплексами (ПЗРК і важкі системи, як то Iris-T, NASAMS), очікується і подальше посилення від союзників.

Нагадаємо, Міністерство освіти України рекомендує закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання у період з 22 по 24 лютого. Це безпосередньо пов'язано із можливими ракетними обстрілами з боку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2023 17:48