Фото: скриншот із відео

Чи отримала Україна Patriot? У Повітряних силах зробили заяву

У Повітряних силах України прокоментували інформацію про доставку в Україну ППО Patriot. Речник відомства Юрій Ігнат заявив, що в Україні "ще не бачили комплексу, але очікують на нього". 

Про це він сказав в ефірі телемарафону 19 квітня.

Відзначимо, про передачу зенітно-ракетного комплексу Patriot учора повідомили на сайті німецького уряду

"Ще не бачив, але чекаємо. Чим раніше він стане на бойове чергування, тем краще буде, і зможемо реагувати й робити ті речі, про які вже давно говорили", — відповів Ігнат на запитання про наявність ППО Patriot в Україні.

За його словами, цей комплекс далекобійний, він може діставати на відстані 150 км. А це дозволить відганяти якнайдалі російську авіацію від українських кордонів.

"Якщо це варіант Patriot-3, то комплекс також може збивати балістичні цілі. Щоправда, на відстані 40 км, але все ж таки, це перший комплекс, який може збивати такі балістичні ракети, як "Іскандер-М" та інші. Безумовно, це посилення і це історичний крок, який відбувається саме у ці дні", — сказав Ігнат.

Що відомо про ППО Patriot

Patriot — це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

ППО Patriot
Фото: Міноборони США

Нагадаємо, Генштаб попередив українців про небезпеку, адже Російська Федерація може посилити ракетні атаки по Україні вже восени. Загарбники планують почати серійне виробництво крилатих ракет Х-50.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 11:01