Фото: mil.in.ua

Чи отримує Росія від Ірану "шахеди": дані української розвідки

Наразі Російська Федерація здатна самостійно виробляти декілька десятків аналогів "шахедів" на місяць. Водночас Іран все ще може відправляти Москві незначні партії готових безпілотників.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький, пише "РБК-Україна". За даними розвідки, частково розпочались роботи на заводі в Єлабузі. Кремль планує на цьому підприємстві розгорнути масштабне виробництво БпЛА.

Представник ГУР Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький наголосив, що на цьому підприємстві відбувається лише кінцева збірка дронів-камікадзе, так званих "Герань-2". Проте у Росії працюють й інші, суміжні заводи, що поставляють комплектувальні для цих ударних БпЛА.

Скільки ракет у Росії: дані розвідки

За даними української розвідки, на цей момент у Російської Федерації в запасах є приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня. Вони можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів. Йдеться про орієнтовно 165 "Калібрів", приблизно 160 одиниць Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, близько 290 одиниць "Іскандер-М" та "Іскандер-К", орієнтовно 80 "Кинджалів", а також 150 ракет Х-22 / Х-32. Ефективна відстань удару ракетою Х-22 — 350 кілометрів.

За словами Вадима Скібіцького, у 2022 році показники були майже такі ж. На думку Скібіцького, це свідчить про те, що Росії вдалося налагодити виробництво ракет і підтримувати його на достатньому рівні для накопичення їхнього запасу.

Нагадаємо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 12:36