Фото: Xinhua

Чи планує Сі Цзіньпін захопити Тайвань силою: заява командувача армії США

Пекін навряд чи спробує захопити Тайвань військовим шляхом. Китайська Народна Республіка шукатиме для цього інші способи.

Таку заяву зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, пише Bloomberg.

"Я дійсно думаю, що Сі Цзіньпін не обов'язково хоче захопити Тайвань силою. Він намагатиметься використати для цього інші способи", — сказав Браун журналістам у Токіо.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США додав, що він написав своєму китайському колезі генералу Лю Чженьлі, щоб встановити лінії зв'язку, але ще не взаємодіяв із ним безпосередньо. 

"Якщо з'явиться така можливість, я обов'язково візьму участь", — наголосив Браун.

Варто відзначити, що наразі невідомо, коли Браун надіслав листа. У вересні він був затверджений на посаді голови Об'єднаного комітету начальників штабів.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що спад в економіці Китайської Народної Республіки зменшує вірогідність того, що Пекін окупує Тайвань. Китай через ряд причин зараз має складні проблеми в економіці.

Також повідомлялось, що протиповітряна оборона Тайваню не зможе протистояти можливій агресії Китаю. Лише половина літаків Тайваню повністю готові до польотів.

Нагадаємо, у квітні 2022 року голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл МакКол заявив, що Сполучені Штати Америки можуть направити свої війська у Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Щоправда, конфлікт із КНР є для США "останнім заходом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.11.2023 18:29