Фото: ілюстративне. Джерело: pinterest.com

Чи планує влада наступного року будувати нові дороги: у Раді зробили важливу заяву

В Україні у 2024 році дороги будуть будуватись тільки за окремими рішеннями Кабінету міністрів за гроші з резервного фонду. У державному бюджеті на наступний рік коштів на це не виділено.

Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа, повідомляє LIGA.net 

За її словами, всі урізані статті за програмами витрат Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолює Олександр Кубраков, та Агентства відновлення, яке очолює Мустафа Найєм, будуть спрямовані на потреби оборони України.

"Мінінфраструктури й далі буде займатись проектами відбудови, але гроші на це буде шукати у міжнародних партнерів. Фонд ліквідації наслідків збройної агресії буде наповнюватись від конфіскованого у росіян на території України майна, якщо ФДМ зможе успішно його продати", — пояснює Підласа.

Голова Комітету додала, що на укриття для шкіл та дитячих садочків у бюджеті виділено 3,3 мільярди гривень.

Варто додати, що на Фонд ліквідації наслідків збройної агресії у бюджеті-2023 було виділено 35,5 мільярдів грвень. У проекті держбюджету на 2024 рік видатки на Агентство відновлення знизились на більше ніж 38 мільярдів гривень, Мінінфраструктури — більше ніж на 42 мільярди гривень.

Нагадаємо, Верховна Рада може затвердити Державний бюджет України на 2024 рік уже в середині листопада. До цього зазвичай Держбюджет нардепи ухвалювали лише у грудні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 14:59