Обстріл Сектора Гази. Джерело: The Times of Israel

Чи припинить Ізраїль ракетні атаки по Газі на тлі переговорів про звільнення заручників: інсайд CNN

Обстріли Сектора Гази з боку Ізраїля не припиняться через виконання умови ХАМАС для звільнення частини заручників. Місія ЦАХАЛ по ліквідації бойовиків у регіоні буде продовжена.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що високопоставлений ізраїльський чиновник заявив виданню, що в Газі "не буде припинення вогню" на тлі зусиль США та Катару звільнити понад 200 заручників, утримуваних там ХАМАС. Він також сказав, що не знав про заклики США відкласти наземну операцію в Газі та заявив, що Ізраїль і США хочуть якнайшвидше звільнити всіх заручників.

"Але не можна дозволити гуманітарним зусиллям вплинути на місію з ліквідації ХАМАС", — додав чиновник.

Раніше між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та лідером політбюро ХАМАС Ісмаїлом Ганією відбулась телефонна розмова. Сторони обговорювали вивезення поранених з Сектору Гази на лікування до Туреччини.

Своєю чергою міністерство охорони здоров'я Гази, яке є підконтрольним бойовикам ХАМАС, заявило, що 4 358 палестинців загинули внаслідок бойових дій. Ще 13 651 людина отримала поранення.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки передадуть Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів. Саме такі боєприпаси США обіцяли передати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 23.10.2023 06:35