Фото з Facebook

Ердоган провів розмову з лідером ХАМАС: про що говорили

Між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та лідером політбюро ХАМАС Ісмаїлом Ганією відбулась телефонна розмова. Сторони обговорювали вивезення поранених з Сектору Гази на лікування до Туреччини.

Відповідна публікація з'явилась в адміністрації президента Туреччини в соцмережі Х. Зазначається, що під час розмови сторони обговорили поточні процеси в Газі та безпекову ситуацію у місті.

"Президент Ердоган заявив, що Туреччина працює над тим, щоб гуманітарна допомога досягла Гази, щоб поранені могли лікуватися в Туреччині, коли це необхідно, і щоб припинення вогню в регіоні було досягнуто якнайшвидше", — йдеться у повідомленні.

Турецька сторона також заявила, що "довгострокове розв'язання ізраїльсько-палестинського питання" не може бути досягнуто без "створення незалежної держави Палестина в межах кордонів 1967 року зі столицею в Східному Аль-Кудсі".

Нагадаємо, міністерство охорони здоров'я Гази, яке є підконтрольним бойовикам ХАМАС, заявило, що 4 358 палестинців загинули внаслідок бойових дій. Ще 13 651 людина отримала поранення.

Раніше американські експерти припустили, що терористи ХАМАСу під час нападу на Ізраїль, імовірно, використовували зброю з Північної Кореї. Зокрема, є дані, що бойовики застосували північнокорейські реактивні гранатомети F-7.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Іран є покровителем ХАМАСу і постачає 93% зброї, яку використовує ХАМАС. Президент Єврокомісії додала, що життєво важливо продовжувати санкції проти Ірану, а також розширити їх і придушити ухилення від санкцій.

Своєю чергою лідери Арабських країн на саміті в столиці Єгипту Каїрі засудили ізраїльські бомбардування Сектору Гази. Через відсутність Ізраїлю і Сполучених Штатів Америки учасники не погодили ніяку спільну домовленість щодо стримування насильства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.10.2023 09:52