Фото: vsn.ua

Чи продовжать термін оновлення даних для військовозобов'язаних: відповідь Міноборони

На сьогодні немає підстав для продовження терміну оновлення персональних даних для військовозобов'язаних.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, рішення про продовження терміну оновлення даних для військовозобов’язаних, призовників та резервістів можуть ухвалити лише у випадку форс-мажору.

"Насправді зараз йде оновлення даних і зараз у застосунку "Резерв+" вже немає збоїв... Тобто, оновити дані через "Резерв+" може кожен військовозобов'язаний і, відповідно, підстав для того, щоб продовжувати таких наявних зараз немає. Але водночас може статися якась форс-мажорна історія і тоді, очевидно, варто продовжити цей термін", — сказав Лазуткін.

Лазуткін зауважив, що зараз спостерігається досить висока активність громадян, які вже скористалися застосунком "Резерв+".

"Наразі у застосунку "Резерв+" оновили свої дані мільйон 371 тисяча українців — військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Серед тих, хто живе за кордоном, — понад 18 тисяч осіб. Якщо говорити про жінок — близько 190 тисяч", — розповів він.

Нагадаємо, що від 18 травня в Україні запрацювала електронна черга для запису в територіальні центри комплектування. Зараз програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни.

До того ж раніше Дмитро Лазуткін розповідав, що в центрах рекрутингу до української армії, які розпочали свою роботу в Україні, повістки вручати не будуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.06.2024 16:17