Фото: ArmyInform

Чи вдасться окупантам здійснити новий масштабний наступ: відповідь розвідки

У Російської Федерації немає ресурсів для нового масштабного наступу по всій лінії фронту. Всі спекуляції пропагандистів на цю тему не відповідають дійсності.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише "Еспресо".

"Насамперед: не правда, по всій лінії фронту росіяни не перейшли в наступ. Для повторення повномасштабного наступу, який ми бачили 24 лютого 2022 року, в окупантів сьогодні немає необхідних сил і засобів. Ті активності, які відбуваються на окремих ділянках фронту носять справді локальний характер. Зрештою вони самі навіть публічно говорять про стратегічну оборону, тобто намагання втримати те, що загарбали станом на сьогодні", — сказав представник розвідки.

Андрій Юсов також закликав довіряти тільки перевіреним або офіційним джерелам інформації. 

"Все інше, так чи інакше, особливо, коли мова йде про анонімні джерела, анонімні російськомовні джерела... зрозуміло, кому легше готувати такі продукти й на яку аудиторію вони розраховані. Різна інформація на них часто справді готується для впливу на Україну й українців з метою посіяти паніку, дестабілізувати ситуацію, ввести в оману", — зауважив Юсов.

Представник ГУР наголосив, що окремі підрозділи відмовляються йти на штурм і намагаються уникнути своєї ролі й долі як гарматного м'яса. 

"Тобто насправді от поставлені задачі, а у них на сьогодні немає ресурсу в такий спосіб і в такі терміни їх виконати. А це означає, що втрати для ворога справді відчутні", — додав Юсов.

Ситуація на фронті

Протягом 21 жовтня авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили сім артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

За даними видання The Wall Street Journal, армія країни-агресорки у Запорізькій області втратила вп'ятеро більше артилерії, ніж Збройні сили України. Близько 70% бойових втрат ЗСУ є результатом артилерійських ударів окупантів.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом 21 жовтня Збройні сили України знищили 980 російських окупантів. Крім того, наші воїни спалили 18 ворожих танків та 19 броньованих машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 13:47