Чи є загроза наступу з Білорусі: у Генштабі зробили заяву

01 ГРУДНЯ 2022 12:56

Білорусь продовжуватиме брати участь у російській війні проти України, надаючи агресору свої території та засоби. Однак ознак наступу на північні території з білоруської сторони наразі не спостерігається.

Про це пише TrueUA з посиланням на заяву заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"На території Республіки Білорусь ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС РБ продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. З метою підтримання військ у готовності до застосування в чергове було продовжено термін перевірки бойової готовності сил Білорусі до 5 грудня", - розповів Громов.

За його словами, зараз на полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів 1-ї танкової армії підрозділів Західного округу ЗС РФ.

"Надалі Білорусь продовжить брати участь в російській агресії проти нашої держави. Насамперед надаючи РФ свою територію та повітряний простір, а також запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів", – зазначив Громов.

Нагадаємо, раніше розвідка спростувала вкиди щодо атаки РФ та Білорусі з півночі наприкінці листопада.

Війна, 01.12.2022 12:56