Фото: armyinform

Чи запускав ворог уночі балістичні ракети: відповідь Повітряних сил

Уночі 4 травня ворог вкотре обстріляв Україну ракетами й безпілотними літальними апаратами. У Повітряних силах України поки не підтверджують застосування Росією балістичних ракет.

Про це сказав речник відомства Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. За його інформацією, під час повітряної тривоги була активність ворожої авіації — злітав МіГ-31, який здатен запускати балістичні ракети. 

"Наразі ми не можемо підтвердити, що воно (озброєння, — ред.) було застосоване. Немає фактів прильоту. Однак не виключається, що може бути. Інформація, яка у нас є на даний час, — ми не підтверджуємо застосування балістики, але все одно маємо уточнювати", — сказав він.

Ігнат зауважив, що для підтвердження застосування певного виду озброєння інколи "потрібно день-два".

"Хотіли б ще раз звернутися до голів адміністрацій, які повідомляють, — дайте нам трішки часу, щоб уточнену інформацію ми говорили. На жаль, швидше — це не завжди означає якісніше. Потрібно уточнювати, бо інколи інформація змінюється тричі на день. Хотілося ббути достовірним джерелом інформації", — наголосив речник.

Нагадаємо, загалом окупанти вночі у четвер застосували до 24 ударних дронів Shahed-136/131. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 18 ударних БпЛА. 

Окупанти атакували Одесу 15 дронами, з яких 12 знищили українські захисники. Пожежу було ліквідовано, ніхто не постраждав.

У поліції показали уламки дронів та ракет, які знайшли у різних районах Києва.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 11:08